Cioloș anunță că își înființează partid politic

Prezent miercuri seara la Cluj-Napoca unde a luat parte la o dezbatere organizată de filiala locală a Platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că în următoarele două săptămâni va depune dosarul la Tribunalul București pentru înscrierea unui partid politic.

Cioloș nu a spus cum se va denumi viitoarea organizație politică, precizând doar că aceasta va participa la alegerile europarlamentare. De asemenea, fostul premier a menționat că Platforma România 100 va continua să-și desfășoare activitatea în sfera civică. „Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”, a declarat Dacian Cioloş. El a menționat că în opinia sa a face politică trebuie să devină un intermezzo în activitatea profesională și nicidecum o profesie.

Dezbaterea publică cu tema „Educaţie – Dezvoltare – Tradiţii multiculturale – Civilitate” a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, la eveniment luând parte fostul ministrul al Muncii, Dragoş Pâslaru, Mirabela Amarandei și conferențiarul universitar dr. Valentin Naumescu, responsabil cu politica externă în cadrul Pltaformei România 100 și coordonator al filialei locale a acestei mișcări civice.

C.P.

Articole din aceeasi categorie