Cinci dosare penale în cazul incendiilor de la Pata Rât

Nu mai puţin de cinci dosare penale sunt în lucru la Poliţia municipiului Cluj-Napoca în cazul incendiilor care s-au înregistrat începând cu 2016 la depozitul de deşeuri de la Pata Rât. Două dintre dosare au fost înregistrate în acest an, alte două anul trecut iar unul datează din 2016. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, toate cauzele penale au fost deschise ca urmare a autosesizării poliţiştilor clujeni însă până acum nu s-a putut stabili în ce context s-au declanşat incendiile. ‘’Până în prezent, din cercetările efectuate, nu s-au putut formula concluzii clare privind producerea în mod intenţionat, din culpă sau din alte cauze a incendiilor, context în care, în momentul de faţă, nu se poate reţine în sarcina vreunei persoane provocarea acestora’’, explică Ministerul de Interne, adăugând că, în continuare, cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.
    Pentru elucidarea cauzelor incendiilor, poliţiştii clujeni au reuşit până acum să verifice modul de realizare a măsurilor de securitate la rampa de deşeuri unde îşi desfăşoară activitatea 28 de angajaţi şi 80 de zilieri.
    Ultimul incendiu la Pata Rât a fost înregistrat în 30 mai iar un alt s-a produs la începutul lunii mai. De asemenea, pompierii clujeni au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit în zonă în luna aprilie. În luna octombrie 2017, alte două incendii au izbucnit la Pata Rât, în două zile consecutive. Atunci, opt familii au fost evacuate de pompieri după ce unul dintre incendii le-a cuprins locuinţele de tip baracă aflate pe strada Cantonului, de la marginea municipiului Cluj-Napoca.
    Surse din poliţie susţin că toate cercetările efectuate până acum arată că incendiile sunt datorate combustiei spontane care se produce în cadrul depozitului de deşeuri.
C.P.

Articole din aceeasi categorie