Cifră record: 130 de gherleni au alergat la Crosul taberei!

Incredibil, de ce popularitate se bucură alergatul în folosul sănătăţii, în municipiul Gherla.

La  Crosul Taberei „Alergăm, ne distrăm…, spre tabără ne îndreptăm”, organizat  de Fundaţia „Porţile Deschise”, în colaborare cu Primăria, pe stadionul din parcul mare, s-au înscris nu mai puţin de 130 de copii şi adulţi. Un adevărat record, dacă avem în vedere numărul concurenţilor din anii trecuţi.

Competiţia a avut ca scop continuarea misiunii Centrului de Zi pentru Copii, de pe strada Armenească din Gherla, unde învaţă, în condiţii foarte bune, nu mai puţin de 49 de copii. Un alt obiectiv al întrecerii a fost prevenirea abandonului şi  instituţionalizării copiilor din medii defavorizate. Prin iniţierea acestui cros, organizatorii şi-au dorit sprijinirea unei tabere de vară de o săptămână la hotarul  judeţelor Cluj şi Sălaj (Gura Vlădesei),  pentru copiii beneficiari ai Centrului de Zi din cadrul Fundaţiei „Porţile Deschise” Gherla.

La concursul desfăşurat în condiţii excelente (în momentul începerii chiar şi ploaia   s-a oprit), pe lîngă copiii beneficiari ai Centrului de Zi au mai participat şi alţi amatori ai sportului, printre care şi 40 de membri ai CS Firekick Boxing-Pro Nutrition, pregătiţi de animatorul atletismului din localitate, Paul Florean. Unul dintre  câştigătorii crosului (categoria tineri şi adulţi), Pop Doru Nicolae, chiar de la această grupare provine. Dacă l-am amintit pe acest tânăr talentat, neapărat să notăm şi numele primilor clasaţi la categoria copii, clasele I-IV (au trecut împreună linia de sosire):  Fabian Raţ şi Piron Ionuţ (primul a câştigat şi la ediţia din anul trecut) şi pe laureata categoriei claselor V-VIII, Andreea Conţ, de la  Centrul de Zi. Cel mai vârstnic participant la Crosul Taberei a fost Elsbeth Wutke, din… Elveţia, iar cel mai tânăr concurent a fost micuţul de la Centrul  de Zi, Dacian, în vârstă de doar 6 ani.

Primii clasaţi la Crosul Taberei de la Gherla au fost premiaţi cu diplome, jucării şi dulciuri, dar toţi participanţii au plecat acasă cu amintiri frumoase, printre care, la loc de cinste, a o poză comună.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie