CFR Cluj a încheiat cantonamentul din Austria cu o victorie

Campioana României arată foarte bine înainte de startul noului sezon, asta dacă ar fi să ne luăm după rezultatele înregistrate în partidele amicale disputate în cantonamentul din Austria, pe care l-a încheiat sâmbătă, cu o victorie în fața celor de la Sparta Praga. Clujenii s-au impus tot italienește, așa cum a făcut-o anterior, cu rușii de la FC Orenburg și cehii de la Mlada Boleslav, adică cu 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de golgeterul campioanei, George Țucudean, în minutul 87. CFR și-a mai trecut în cont o bară prin Valentin Costache, la scorul de 0-0. La Sparta Praga activează românul Florin Niță.

Dan Petrescu a început meciul în formula: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureșan, Camora – Djokovic, Culio, Bordeianu, Deac – Costache și Omrani. Au mai jucat: Mailat, Țucudean, Păun, Luis Aurelio, Ioniță și Susic. CFR a disputat cinci amicale în stagiul de pregătire din Austria și a obținut următoatele rezultate: 1-0 cu FC Orenburg (Rusia), 1-1 cu Steaua Roșie Belgrad (Serbia), 2-1 cu NK Osijek (Croația), 1-0 cu Mlada Boleslav (Cehia) și 1-0 cu Sparta Praga (Cehia). Să mai scriem că CFR Cluj este activă și pe piața transferurilor, nu doar în amicale, iar sub comanda lui Dan Petrescu au ajuns Michael Pereira, mijlocaș francez, care s-a și alăturat lotului în Austria. Aceasta a evoluat ultima oară în prima ligă din Turcia. CFR mizează pe experiența lui Pereira, care are 31 de ani. Feroviarii au mai perfectat un transfer, întărindu-se tot în linia mediană, cu Yacouba Sylla (28 de ani). Jucătorul din Mali a evoluat ultima oară în Norvegia, la Stromgodset, însă în CV-ul acestuia figurează echipe importante ale Europei, iar în capul listei se află o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în anii 80, Aston Villa. Sylla a mai trecut pe la Montpellier, Panathinaikos Atena, Stade Rennes și FC Malines.

Pentru CFR Cluj urmează o perioadă încărcată, cu două meciuri oficiale în trei zile, pe 6 și 9 iulie, cu Viitorul Constanța (miza fiind Supercupa României, meciul urmând să se dispute la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”) și FC Astana (în deplasare, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, manșa întâi).

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie