Certificat Gold Label de Excelență pentru clusterul iTech Transilvania

Clusterul iTech Transilvania este singurul cluster de IT din Sud-Estul Europei care a obținut certificarea de tip Gold Label. Distincția a fost oferită, la finalul lunii septembrie, de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative, entitate fondată de Comisia Europeană, în 2009.

Distincția, cea mai importantă la nivel european, este un certificat de excelență pentru managementul clusterului, obținut în urma derulării unui audit în cursul lunii mai 2018. Auditul a vizat analizarea structurii executive a asociației, a managementului acesteia și implicarea în diverse activități și proiecte. Totodată, au fost auditate procesele organizaționale care și-au propus să aibă ca efect îmbunătățirea performanțelor clusterului și a membrilor săi. În vederea obținerii acestei certificări, au fost evaluați 31 de indicatori care au luat în calcul structura clusterului, modelul de guvernanță, finanțarea, strategia, serviciile și recunoașterea națională și internațională.

iTech Transilvania Cluster a fost înființat în 2013 de ARIES Transilvania (Asociația Română pentru Industria Electronică și Software – Filiala Transilvania). În prezent, clusterul are 83 membri (inclusiv universități, şi autorități publice locale), dintre care 71 sunt companii, cu o cifră de afaceri totală de peste 210 milioane de euro și peste 5.000 de angajați.

Articole din aceeasi categorie