Cererile pentru sisteme fotovoltaice se depun până în 11 octombrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare din Programul de instalare a sistemelor fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, neracordate la energie electrică a fost prelungită până în 11 octombrie.

Locuinţele care pot beneficia de finanţare sunt cele situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Programul se adresează unităţilor administrativ – teritoriale care se regăsesc în lista potenţialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanţare, numărul de gospodării şi sumele alocate acestora, publicate pe site-ul AFM.
Finanţarea este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA), pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie. Suma se acordă eşalonat, în perioada de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului. Într-o sesiune de finanţare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanţare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potenţialilor beneficiari, iar pentru fiecare gospodărie se poate obţine finanţare o singură dată.

Articole din aceeasi categorie