Cercetători de la USAMV pleacă într-o expediţie ştiinţifică în Coasta de Fildeş

O echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca va porni într-o expediţie ştiinţifică în Coasta de Fildeş, la începutul lunii aprilie. Echipa, formată din patru cercetători din cadrul departamentului de Parazitologie şi Boli parazitare a Facultăţii de Medicină Veterinară, va colecta probe biologice de la animale Sigla-USAMVsălbatice din cîteva parcuri naţionale şi păduri tropicale din regiunea de sud şi sud-est a Coastei de Fildeş.

Proiectul se desfăşoară în colaborare cu o echipă de biologi de la Universitatea Cocody, din Abidjan, Coasta de Fildeş. Expediţia va dura 3 săptămîni şi îşi propune să studieze diversitatea artropodelor parazite pe animale sălbatice, mai ales pe păsări şi mamifere mici, precum şi potenţialul acestora de a transmite boli de la animale la om.

Directorul de proiect, medicul veterinar Andrei Mihalca, estimează că în urma expediţiei se vor descrie cîteva specii de paraziţi noi pentru ştiinţă. Din echipa sa fac parte alţi doi medici veterinari (Călin Gherman şi Gianluca D’Amico), specializaţi în bolile animalelor sălbatice, şi un biolog (Attila Sándor).

Cei patru cercetători de la USAMV şi-au luat toate măsurile pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a expediţiei. Aceştia nu sînt la prima experienţă de acest fel, în trecut ei participînd la expediţii ştiinţifice similare în Kenya, Uganda sau Egipt.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare