Cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi instigare la mărturie mincinoasă

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au reţinut un bărbat pe care îl cercetează pentru conducere sub influenţa alcoolului şi instigare la mărturie mincinoasă.

„La data de 5 august a.c., în jurul orei 00.50, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti s-au autosesizat cu privire la un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, petrecut pe strada Eroilor din localitate. În urma verificărilor a fost identificat un bărbat din Cluj-Napoca, în vârstă de 24 de ani, care se afla lângă autoturismul avariat, dar care a afirmat că nu el este cel care a condus autoturismul respectiv, indicând o altă persoană ca fiind conducătorul auto – un bărbat de 23 de ani din Zalău, judeţul Sălaj. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică şi având suspiciuni cu privire la cele declarate de acesta, bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, în jurul orei 17:30, acesta a venit la sediul poliţiei însoţit de un alt bărbat, şi acesta sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv o concentraţie de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar care, în momentul în care a aflat că urmează să-i fie suspendat dreptul de a conduce, a declarat poliţiştilor că nu el a condus autoturismul implicat în evenimentrul rutier şi că a fost rugat de prietenul său să declare acest lucru” – informează IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări  sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa alcoolului” şi „instigare la mărturie mincinoasă”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. Bărbatul urmează a fi prezentat în faţa magistraţilor, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie