Cercetaşi italieni în vizită la Gherla

De 13 ani, în fiecare vară străzile municipiului Gherla se umplu cu tineri în unifomă albastră. Sunt cercetaşii din Italia, care la invitaţia Echipei de cercetaşi nr.51 „Czetz János” din localitate vizitează oraşul de pe Someş.

În această perioadă, timp de şapte zile, un grup de 11 cercetaşi din localitatea Castano Primo, Milano, şi-a stabilit „cartierul general” la Liceul de predare în limba maghiară de pe strada Fermei. De aici, în fiecare dimineaţă s-au deplasat în parcul oraşului, unde au desfăşurat diferite jocuri distractive şi sportive cu tinerii din Gherla. Programul lor a mai inclus o excursie la Mănăstirea Nicula, unde în fiecare an sunt primiţi cu dragoste frăţească. De asemenea, au făcut cunoştinţă cu frumuseţile Câmpiei, trecând şi pe la Răscruci şi Bonţida. Întorcându-se spre Gherla, oaspeţii italieni au vizitat comuna Sic, iar la Gherla au intrat şi în frumoasa Catedrală Armenească din centrul municipiului, unde au admirat renumita pictură a lui Rubens, „Coborârea lui Isus de pe Cruce”.

Conform obiceiului, în ultima seară a şederii la Gherla a avut loc „Ziua Internaţională” – o întâlnire prietenească cu cercetaşii gherleni, unde nu puteau lipsi tradiţionalele mâncăruri italieneşti pregătite chiar de membrii delegaţiei. S-a cântat şi tiunerii s-au distrat împreună, într-o atmosferă destinsă, prietenească.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie