Centrul Turistic Gherla, la început de an

Abia au trecut câteva zile din noul an, dar la Centrul Turistic Gherla au şi apărut primii vizitatori. Vechiul Armenopolis se bucură de popularitate, mai ales sub aspectul frumoaselor clădiri arhitectonice, dar şi al tradiţiilor și artei populare caracteristice zonei.

Cele două angajate ale centrului, doamnele Monica Pătac şi Cristina Mecea lucrează deja la planificarea activităţilor pe 2018. Unele dintre ele au fost conturate încă la sfârşitul anului trecut, când s-a făcut bilanţul acţiunilor de promovare şi popularizare a valorilor turistice şi culturale ale oraşului şi a împrejurimilor. Astfel, am aflat că în cursul anului 2017, Centrul Turistic Gherla a fost vizitat de peste o mie de oaspeţi din ţară şi străinătate. Au trecut pragul Centrului turişti şi din SUA, Israel, Germania sau Ungaria. Totodată, în cadrul Centrului au fost organizate nu mai puţin de 27 de expoziţii de pictură, sculptură, foto şi artă decorativă. Au mai avut loc lansări de carte şi proiecţii de filme documentare pe teme turistice. Recent, în holul din faţă a fost amenajat un Info-Chioşc, unde oricine are acces la informaţii legate de turism şi cultură. De asemenea, sunt amenajate puncte de documentare, cu broşuri şi pliante inspirate din reţeaua turistică a oraşului şi a regiunii Valea Someşului Mic şi Câmpia Transilvaniei.

Primul eveniment al acestui an are loc la 15 ianuarie, când tânărul artist plastic din localitate, Alexandru Mihai Tămaş va expune ultimele lui lucrări de pictură. El a mai avut expoziţie („O lume fantastică”) şi în luna mai 2017 şi s-a bucurat de mare succes. În perioada următoare, Centrul Turistic Gherla va mai găzdui şi alte manifestări artistice.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie