Centrul Turistic din Gherla se bucură de mare afluenţă de public

Când s-a deschis, în primăvara anului trecut, Centrul Turistic din municipiul Gherla, mulţi localnici se întrebau: Ce rol are aceasta în viaţa urbei? Iată că, după un an şi jumătate de funcţionare, acest centru se bucură de mare căutare.

Pe lângă promovarea valorilor turistice ale oraşului (oricum, Gherla are cu ce să se laude!), acest centru a devenit un punct de atracţie pentru sutele de vizitatori. Aici se pot urmări filme referitoare la istoria şi tradiţia vechiului Armenopolis şi se pot procura ghiduri, broşuri şi pliante cu obiectivele culturale şi religioase din localitate. Pe lângă toate aceste surse de informare, periodic au loc vernisaje de expoziţii şi lansări de cărţi, aşa cum s-a întâmplat şi în cele opt luni trecute din acest an.

Managerul Monica Pătac ne spunea, zilele trecute, că în perioada ianuarie – august 2017, Centrul Turistic Gherla a fost vizitat de peste 500 de turişti din ţară şi străinătate, iar în caietul de impresii şi-au notat părerile nu mai puţin de 70 de oaspeţi. La toţi aceşti vizitatori neapărat trebuie să adăugăm sutele de participanţi la cele 14 vernisaje de expoziţii şi două lansări de cărţi. Pe lângă gherleni, pragul Centrului de Informare Turistică a fost trecut de numeroase delegaţii străine din Israel, Ungaria, Germania sau Franţa. Deci, Cetrul Turistic Gherla se bucură de mare căutare.

Sâmbătă, 2 septembrie, este anunţată vizita unui grup de turişti din Germania, care doresc să facă cunoştinţă cu monumentele istorice, religioase şi culturale ale municipiului Gherla, iar prima oprire va fi chiar la Centrul Turistic din Piaţa Libertăţii.

Sz. Cs.

Articole din aceeasi categorie