Centrul de neurochirurgie rămâne în fază de proiect

Veste proastă pentru un important proiect din județ: contrucția, în Cluj-Napoca, a Centrului naţional de excelenţă în neurochirurgie nu va mai începe în acest an, așa cum a anunțat în februarie ministrul Sănătății.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, în februarie, că va fi înfiinţat, la Cluj-Napoca, un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţia fiind de 45 de milioane de euro, acesta urmând să fie dotat cu toată aparatura necesară. Însă, potrivit secretarului de stat Dan Dumitrescu, acest obiectiv de investiții nu figurează în legea bugetului de stat pentru anul 2019.
”Pentru Cluj avem un proiect de importanţă naţională, promovat de Spitalul Judeţean de Urgenţă, vom finanţa un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect generos pentru partea de neurochirurgie. Investiţia este de 45 de milioane de euro. De la data semnării contractului de execuţie, va fi finalizat în 24 de luni. Spitalul va demara procedurile pentru studiul de fezabilitate, iar Ministerul Sănătăţii va finanţa anul acesta tot ce se va executa. Este foarte important pentru Cluj să înceapă în noiembrie – decembrie construcţia efectivă”, spunea Pintea.

Articole din aceeasi categorie