Centru SMURD, la Gherla

În ultima perioadă în împrejurimile municipiului Gherla a crescut numărul accidentelor. Aprope că nu trece o zi fără evenimente rutiere sau incendii. Victimele trebuie imediat transportate la cel mai apropiat spital.

În general, ambulanţele răspund la apeluri, maşinile, în limita posibilităţilor, ajung la timp la destinaţie. Totuşi, pe Valea Someşului Mic este mare nevoie de un Centru  SMURD. La asta s-au gândit edilii oraşului, care pentru acest an şi-au propus şi realizarea acestui obiectiv. Printre investiţiile propuse pentru anul 2018 figurează şi eliberare SF – construire Centru SMURD. Ar fi un mare avantaj atât pentru administraţia locală, cât şi pentru populaţie, înființarea unui astfel de centru. Dacă se va şi realiza, la accidente sau alte evenimente nu vor fi chemate maşinile de la Dej sau Cluj-Napoca, ci doar de la doi paşi, din localitate. Noua locaţie ar servi şi comunele de pe Câmpie.

Remarcăm preocuparea Primăriei Municipiului  Gherla în vederea asigurării unor condiţii bune în cadrul Spitalului din localitate, dar scoatem în evidenţă şi aceste iniţiative care contribuie la salvarea de vieţi în caz de urgenţe. Dotate cu aparatura necesară, maşinile SMURD pot ajuta mult mai mult în situaţii extreme decât obişnuitele ambulanţe, să nu mai vorbim de pregătirea profesională a cadrelor medicale care le însoţesc.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie