Cel puţin nouă persoane ucise într-un atac armat, la Munchen

Cel puţin opt persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui bilanţ provizoriu, citat de AFP, scrie AGERPRES.

„Din nefericire, deplângem moartea a opt persoane”, a scris poliţia locală pe contul său de Twitter, în timp ce presupuşii autori ai atacului – posibil în număr de trei – sunt căutaţi de forţele de ordine.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al poliţiei a informat că al nouălea corp fără viaţă a fost găsit în apropierea centrului comercial şi că ar putea fi vorba despre unul dintre atacatori.

Forţele de ordine au vorbit despre „trei autori” ai atacului, care au fugit şi sunt căutați peste tot în Munchen. Germania a activat importante efective ale poliţiei, printre care CSG 9, o unitate de intervenţie a poliţiei, specializată în probleme de terorism.

Atacul armat este al treilea act major de violenţă comis împotriva unor ţinte civile din Europa de Vest în ultimele opt zile. Poliţia din Munchen suspectează că a fost vorba despre un atac terorist.

Articole din aceeasi categorie