Cel mai mare seminar destinat companiilor japoneze din România, organizat la UBB

Vineri, 13 octombrie, începând cu ora 15, în Amfiteatrul Facultății de Business (str. Horea nr. 7), se va desfășura cel mai mare seminar destinat companiilor japoneze din România, care va fi deschis de către Excelența Sa domnul Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei în România, după care vor avea loc prezentări ale companiilor japoneze care activează în ţara noastră.

Seminarul este organizat de către Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Business, Japan Business Association în România și Japan External Trade Organization (JETRO) Bucharest Office, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România. Conf. dr. Ioan Alin Nistor, decanul Facultăţii de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a declarat că la Universitate a fost creat un Centru Cultural Japonez și primul birou al unei universități din Japonia în România. În perioada următoare,şi că î perioada viitoare UBB va deschide un oficiu în Japonia, devenind astfel prima universitate din România cu reprezentanță pe continentul asiatic.

În prezent,în Cluj-Napoca activează trei companii cu capital japonez – NTT DATA, Fujikura şi Ursus -, iar la nivel naţional există peste 160 de companii care au mai mult de 10% capital japonez.

V.D.

Articole din aceeasi categorie