Ce pun englejii în cârnați?

Ziua de joi 9 mai, care nu este ziua victoriei împotriva fascismului, ci ziua aleasă de sovietici pentru această victorie, cum gafează domnul Liviu, dar și una care dă măsura situației în care ne aflăm: la Sibiu se întâlnesc 27 dintre oamenii de vârf ai Europei, într-un summit, desfășurat cu eleganță eficientă și civilizație stradală, și marea înghesuială de la Iași, unde ieșenii au fost pe o parte a baricadei, iar ceilalți ieșeni convertiți ad-hoc, aduși pe mii de 4 roți, din jumătate Moldova, fără să știe de ce sunt acolo, de ce au plecat de la servici, de ce au lăsat găinile fără grăunțe.

Pătimașul și frisonatul discurs al liderului PSD apăsat stropșit pe pedala unui naționalism desuet, antieuropean, a fost o dovadă a capătului de drum într-o gândire isterică împanată de întrebări patetice, subnutrite.

Pe de altă parte, nea lideru’ și-a trimis minunea blondă exact în gura lupului, la Cluj, de unde a urmat întâlnirea cu leul timișorean. O răvășeală, o dezorganizare, o improvizație, cu toatele neproductive, au produs o impresie lesne de înțeles în rândul politicienilor europeni, care au activat încă o justificare pentru refuzul de a se trage în chip cu președintele iacobin al psd-ului și cu mândra minune, care, mare minune, dădea semne că începe să gândească.

Doamna Dăncilă a început crosul primăverii în aclamațiile entuziaste ale clujenilor, care se vor transforma într-un fel de maraton al concordiei, al importanței sportului pentru organism, combinat cu 2 litri de apă de ploaie pe zi, un desert rustic cu gogoși și minciunlele, asezonate cu mult rahat, făcut cadou de Erdogan, și la noi transformat în praf, pentru a respecta semantica populară. Se poate colora toată această activitate prin mersul pe jos prin locuri mult mai discrete.

Scriu cu tristețe toate acestea și repet, nu am nimic cu partidul care și-a câștigat prin alegeri, dreptul de a guverna țara. Niște oameni însă, și-au tras acest partid în ograda lor și au întins masă mare cu lăutari, în timp ce poporul a ajuns să se uite printre uluci și să aștepte să mai primească din ceea ce rămâne de la ospăț.

De unde dracu să mai ai poftă de umor, mai ales că adie un vânticel slav, aducător de fericire pe care românii l-au mai simțit pe pielea lor.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Ce pun englejii în cârnați?

  1. gerula

    Acest individ obsedat si bolnav de pesedisma, face ce face si mai pupa-n in kur pe marii tradotori ai Romaqniei, recte Basescu Traian si Iohannis K. Wernner, inconjurati de gastile si trepadusii lor, vanduti la randu-le unor interese straine.Stima pentru Ziarul Faclia si pentru ceilalti editoriqalisti si jurnalisti,o scarba majora fata de acest batran senil, candva un reputat condier al culturii romane.Mare pacat!!

  2. Wessin y Wessin

    Bătălia de la Turda ,septembrie-octombrie 1944. Armata Rosie pierde 30.000 de militari pentru a elibera Clujul ( 88% maghiari).