Ce poţi face în Noaptea Muzeelor la Turda

Muzeul de Istorie Turda îşi aşteaptă publicul cu un program inedit cu ocazia celei de a 13-a ediţii a Festivalului European Noaptea Muzeelor. Începând cu ora 19:00, în curtea muzeului, va avea loc concertul de jazz susţinut de trupa Trio Hepp din Cluj-Napoca. Artiştii vor oferi publicului o scurtă, dar colorată incursiune în lumea improvizaţiei muzicale,  interpretând piesele celor mai importanţi muzicieni si compozitori ai jazz-ului “clasic” şi contemporan: Miles Davis, Thelonius Monk, Horace Silver, Antonio Carlos Jobim, Lizz Wright, Avishai Cohen. Vor fi interpretate şi piese mai cunoscute compuse/interpretate de Sting, Bill Whiters sau excentricul actor/blues-man/compozitor de muzică de filme Tom Waits, fără a se îndepărta atmosfera jazz-ului si a improvizaţiei.

Cele peste două mii de obiecte expuse, grupate în cinci expoziţii permanente ale muzeului, fac o incursiune în istoria oraşului din cele mai vechi timpuri până în zorii epocii moderne. Pentru prima dată, publicul va avea ocazia să admire valoroasa colecţie vestimentară de etnografie a muzeului care aduce în prim-plan portul românesc şi unguresc din zona Văii Arieşului, în cadrul expoziţiei temporare Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului. Nu sunt uitaţi nici micii iubitori ai poveştilor, care vor avea ocazia să admire nu mai puţin de 36 de păpuşi care au animat, de-a lungul anilor, spectacole ale Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca.

Programul special al Nopţii Muzeelor va începe sâmbăta, 20 mai 2017, de la orele 18.00 şi se va termina la orele 24.00 (ultima intrare 11:30). Vor fi deschise pentru public  expoziţia permanentă şi expoziţiile temporare: „Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului”şi „Muzeul Păpuşilor”

Cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor, accesul publicului este gratuit atât în cadrul expoziţiilor permanente şi temporare, cât şi la concertul de jazz.

C.P.

Articole din aceeasi categorie