Ce îşi doresc clujenii pentru oraşul lor

Clujenii mai au la dispoziţie doar două zile pentru a depune proiecte, în cadrul procesului de bugetare participativă, până acum fiind prezentate aproape 100 de propuneri care vizează infrastructura, educaţia sau petrecerea timpului liber.

Dintre ultimele propuneri inedite amintim un studiu asupra poluării atmosferice şi fonice generate de Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

„În contextul de extindere a capacităților Aeroportului Cluj, noi, locuitorii din apropierea lui, vă solicităm elaborarea unui studiu ale cărui rezultate să fie făcute publice, vizavi de efectele zgomotului și poluarii atmosferice generate de această facilitate asupra sănătății locuitorilor din cartierele Gheorgheni, Mărăști, Între Lacuri, Someșeni”, se arată în proiect.

Clujenii mai vor trotuare în zona Complexului Sportiv Gheorgheni şi o intrare suplimentară. Ei argumentează că trotuarele sunt foarte înguste, în multe locuri nu permit deplasarea în siguranţă a copiilor sau a cărucioarelor, iar la unele treceri de pietoni, pe latura cu strada Mareşal Constantin Prezan, nu s-au realizat rampe specifice de acces pentru cărucioare.
Pentru oraşul lor, clujenii mai vor linii de autobuz pentru transportul de noapte: „Vin cu ideea prelungirii programului de transport pe liniile 30 și 35 până la orele 00.30, cu plecări din jumătate în jumătate de oră, din capetele de linie cum deja se practică pe linia 25 de mai bine de 10 ani”.

Un alt proiect vizează amenajarea pădurii Mănăştur Floreşti şi amenajarea unei staţii de schimbat bebeluşii în locurile publice. Prin proiect, se urmăreşte utilarea spațiilor publice -primăriile de cartier, bibliotecile de cartier, toaletele publice- cu stații de schimbat bebelușii.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie