Ce aşteaptă social democraţii clujeni de la Congresul partidului

Social-democraţii îşi vor alege noua conducere a partidului la Congresul Extraordinar care va avea loc pe 29 iunie.
Decizia a fost luată recent într-o ședință foarte tensionată a Comitetului Executiv al PSD, la finalul căreia Paul Stănescu, președintele executiv al partidului a demisionat. Acesta își dorea un congres pentru alegerea noii conduceri a partidului abia după prezidențiale. În acelaşi timp, premierul Viorica Dăncilă-singurul candidat anunţat la conducerea partidului a susținut varianta unui congres rapid.
Reprezentanţii PSD Cluj atrag atenţia că acest congres trebuie să aducă schimbare în partid, pentru a putea construi o generaţie nouă de social democraţi. Potrivit liderului social democraţilor clujeni, deputatul Horia Nasra, este nevoie de o reformă profundă.
“PSD are nevoie de o reformă profundă și trebuie să stabilească două-trei teme mari de țară pe care să le susțină permanent: reorganizare administrativă şi dezvoltare regională, creşterea natalităţii şi industria IT, România, Silicon Valley-ul Europei. Apoi se impune ca cei care doresc să conducă partidul să îndeplinească criterii de etică, integritate și nu în ultimul rând să vorbească bine cel puțin o limbă străină. Trăim o revoluție digitală, vremurile s-au schimbat și trebuie să fim în concordanță cu tot ce este nou”, a declarat Horia Nasra.
“Aștept să fie ales un preşedinte cu o viziune nouă, care să se înconjoare de persoane profesioniste, cu expertiză în domeniile unde vor activa. Avem nevoie de deschidere către toată societatea, de o guvernare care să îmbine nevoile electoratului tradiţional PSD cu provocările europene ale unei societăți moderne. Trebuie să renunțăm la personaje controversate, să construim o generație nouă de social democrați”, a declarat, la rândul său, consilierul local PSD Dan Morar.
Potrivit senatorului PSD de Cluj, Vasile Ilea, toată suflarea din partid îşi doreşte schimbare, pentru că nu poate exista un nou PSD cu vechii membri care erau alături de Liviu Dragnea. “Aştept o schimbare, electoratul ne-a sancţionat şi toată suflarea din PSD doreşte această schimbare. Nu există şi nu poate exista noul PSD cu vechii oameni care erau alături de Liviu Dragnea. Nu se poate face o construcţie alături de vechii oameni, în niciun caz, nu e un secret. Era o poză de grup cu primul ministru alături de exact aceiaşi oameni, în timp ce Liviu Dragnea se îndrepta spre Rahova, ceea ce mi se pare de o ipocrizie dusă la nivel maxim. Aştepătările mele sunt mari, avem nevoie de un preşedinte puternic, dacă se poate din Ardeal ar fi minunat, ca să mai schimbăm lucrurile”, a declarat senatorul clujean Vasile Ilea.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie