Ce aşteaptă să primească în paradis musulmanii care mor pentru jihad?

Numeroase femei tinere musulmane au fost ademenite cu ajutorul eficientului aparat de atragere şi îndoctrinare al reţelelor jihadiste mondiale, ele ajungînd astfel în teritoriile ‘califatului’ autoproclamat de gruparea Statul Islamic (SI) în Siria şi Irak, se arată într-un articol publicat luni de cotidianul ABC, care face o scurtă analiză a cîtorva teorii din religia islamică, informează AGERPRES.

Iniţial, tinerelor musulmane li se oferă o ‘aventură romantică’ alături de un combatant al SI, iar beneficiul sublim este moartea într-un ‘război sfînt’, aşa cum este acesta văzut în interpretarea din curentul majoritar al doctrinei islamice.

Dar ce oferă Coranul ‘martirilor jihadului’? Conform izvoarelor islamice Hadith (tradiţia vorbelor şi faptelor profetului Mohamed), bărbaţii vor primi – printre alte recompense şi dovezi ale recunoştinţei – pînă la 72 de femei virgine, precum şi forţa ‘de a putea coabita cu ele de la răsărit la asfinţit’.

La rîndul lor, conform aceloraşi precepte, femeile vor primi în paradis un singur bărbat, respectiv soţul lor, şi spre deosebire de virgine ele ‘îşi vor vedea restabilite tinereţea, virginitatea şi vor fi mai frumoase’. În răspunsurile date de clericii musulmani (ulema) despre paradisul femeilor se întîlnesc de asemenea numeroase referiri la cunoscutele preocupări feminine cu privire la vestimentaţie sau la frumuseţea proprie şi care vor fi împlinite în cer, unde în plus ‘vor dispărea toate atributele neplăcute ale femeilor’, după cum afirmă, Ali Khan, un ulema din SUA considerat ca fiind printre cei 500 de musulmani cei mai influenţi din lume.

Aşadar, avînd în vedere că doctrina comună îi consideră martiri, tuturor celor care mor în jihad, indiferent că sunt bărbaţi sau femei, vor primi drept recompensă imediată în cer multe lucruri care pe Pămînt în religia musulmană sunt considerate un păcat. Islamismul politic merge şi mai departe, punîndu-i pe jihadiştii morţi pe cel mai înalt dintre cele şapte niveluri ale paradisului.

Articole din aceeasi categorie