Câte unul pe un loc la concursul pentru funcţii de conducere la instanţele clujene

Magistratul Denisa Băldean s-a înscris în concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a obţine un nou mandat de preşedinte al Curţii de Apel Cluj. Miza pentru ocuparea acestei funcţii este extrem de mare, deoarece această instanţă este una dintre cele mai mari instanţe de acest tip din România. În ultimii trei ani, această instanţă a fost condusă de magistratul Denisa Băldean. Cum legea permite magistraţilor să aibă două mandate într-o funcţie de conducere, Denisa Băldean a intrat din nou în cursa pentru şefia Curţii de Apel Cluj.
Termenul de depunere a dosarelor pentru concurs a fost 13 octombrie iar până în 27 octombrie candidaţii vor trebui să-şi depună proiectul de management. Potrivit CSM, judecătorii şi procurorii care intră în concurs pentru ocuparea unei funcţii de conducere vor trebui să susţină un test psihologic eliminatoriu, să prezinte un plan de conducere a unităţii şi un examen de management, care este programat pe data de 10 decembrie.
Un alt post scos la concurs la nivelul Curţii de Apel Cluj este cel de vicepreşedinte însă din datele prezentate de CSM niciun judecător nu s-a încumetat să susţină concurs pentru ocuparea acestei funcţii. O altă funcţie cu miză scoasă la concurs este cea de preşedinte al Tribunalului Comercial Cluj. În prezent, în fruntea acestei instanţe se află magistratul Iancu Moţu. Acesta a avut până acum două mandate de preşedinte şi, potrivit legii, nu mai are dreptul să candideze pentru încă un mandat. Din datele prezentate la CSM, cel care doreşte să-i succeadă lui Iancu Moţu este judecătorul Rareş Costea.
În zona parchetelor, cea mai importantă funcţie scoasă la concurs este cea de prim procuror la Parchetul Tribunalului Cluj. În ultimii trei ani, acest post a fost deţinut de procurorul Lucia Sabo. Conform listei de candidaţi pentru funcţii de conducere la nivelul parchetelor, Lucia Sabo s-a încris în concurs pentru a obţine un nou mandat.
Şi postul de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca a fost scos la concurs, această funcţie fiind râvintă de Ion Dragoş.
Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie