Cât de periculoase sunt podurile din judeţul Cluj

Starea podurilor din reţeaua de drumuri judeţene este de la mediocră spre bună însă nu există niciun risc de prăbuşire la vreunul dintre acestea, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Cluj pusă la dispoziţia ziarului Făclia.
Potrivit sursei citate, numărul podurilor aflate pe reţeaua drumurilor judeţene din judeţul Cluj este de 237, din care 225 se află în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. Dintre acestea, 23 de poduri sunt de categoria IV, neexistând niciun pod de categoria V. Pentru a menţine podurile în condiţii de siguranţă, echipe proprii de muncitori din cadrul CJ Cluj execută lucrări de siguranţa circulaţiei, cosiri şi curăţări de şanţuri. De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj are în derulare un program de întreţinere curentă şi periodică care include şi podurile din administrare aflate pe traseu.
Consiliul Judeţean Cluj anunţă, totodată, că, în perioada care urmează, va derula un program de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene însumând 411 km, program care are ca obiect atât drumurile cât şi podurile din administrare aflate pe traseu.
Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie