Cât de înstăriţi sunt consilierii locali clujeni (II)

Unii aleşi locali liberali nu deţin nimic pe numele lor, în timp ce alţii au bijuterii în valoare de mii de euro

Consilierii liberali clujeni deţin majoritatea dintre ei apartamente, case şi terenuri, dar nu colecţionează obiecte de artă şi nu au bijuterii. De departe, cel mai bine la acest capitol stă consilierul Molhem Bashar, care are diamante şi aur în valoare de 12.000 de euro, pe care le deţinea însă şi la preluarea mandatului în forul local.

Liberalul deţine un teren intravilan şi un apartament, ambele în Cluj-Napoca. Anul trecut a donat un spaţiu comercial şi a acordat un împrumut de 120.000 de dolari. Molhem Bashar are un credit bancar în valoare de 222.498 lei. De la Consiliul Local a obţinut anul trecut 12.000 lei, iar de la Molhem Group SRL a mai obţinut aproximativ 6.000 lei, ca şi consilier juridic. La preluarea mandatului, potrivit declaraţiei de avere din 2016, consilierul deţinea terenul din Cluj-Napoca, plus alte trei terenuri şi un spaţiu comercial în Siria.

Radu Constantea nu deţine pe numele său nici terenuri, nici imobile, nu are nici bani în conturi şi nici datorii, potrivit declaraţiei de avere pe anul trecut. De la Consiliul Local a obţinut o indemnizaţie de 8.667 lei. Radu Constantea nu deţinea nimic pe numele său nici la preluarea mandatului de consilier, conform declaraţiei de avere depusă în 2016.

Călin Găbudean are un teren intravilan şi un apartament, ambele în Cluj-Napoca, iar anul trecut a obţinut aproximativ 110.000 lei ca programator la două fime. Din indemnizaţia de la Consiliul Local a obţinut 11.000 lei. Liberalul deţinea apartamentul şi terenul şi la preluarea mandatului de consilier. La capitolul venituri, Călin Găbudean stătea aproximativ la fel de bine ca în prezent, obţinând ca programator, în jur de 80.000 lei, potrivit declaraţiei de avere din 2016.

Radu Raţiu are patru terenuri agricole şi trei terenuri intravilane în Cluj-Napoca. El deţine totodată două case, tot în municipiul Cluj-Napoca, şi un autoturism BMW. Radu Raţiu are şi un credit bancar de aproximativ 31.000 lei, scadent în 2021. De la Consiliul Local a obţinut o indemnizaţie de 10.668 lei, iar de la Consiliul Judeţean a obţinut 90.000 lei. Comparând declaraţia de avere de acum cu cea din anul 2016, de la începutul mandatului, până în prezent, consilierul local Radu Raţiu, a reuşit să îşi mai achiziţioneze o casă în Cluj-Napoca.

Constantin Tomoş nu are nici terenuri, nici imobile pe numele său, în schimb are două autoturisme, un Volkswagen şi un Kia Sorento, dobândite prin cumpărare. Nu deţine bijuterii, ceasuri sau obiecte de artă şi nu are datorii. Anul trecut a obţinut de la Consiliul Local Cluj-Napoca 11.667 lei şi 40.332 lei salariu de la Regia de Termoficare. Pe declaraţia de avere depusă în 2016, figurau două case de locuit în municipiul Cluj-Napoca.

Ovidiu Vişan are trei terenuri intravilane şi o casă, toate în Cluj-Napoca. Nu deţine autoturism şi nici bijuterii, ceasuri sau obiecte de artă, potrivit declaraţiei de avere pe anul trecut. De la Consiliul Local a obţinut o indemnizaţie de 8.000 lei, aproximativ 7.000 lei din funcţia de director de la ACO BUILD and Management SRL şi 1.684 lei de la Via Concept Proiect SRL, ca director economic. Ovidiu Vişan deţinea terenurile şi casa din Cluj-Napoca şi la preluarea mandatului de consilier, potrivit declaraţiei de avere depuă în anul 2017.

Ovidiu Florian este de departe, unul dintre cei mai înstăriţi consilieri clujeni. El deţine nouă terenuri intravilane în Cluj-Napoca, Dej şi Smida şi un alt teren extravilan în Cluj-Napoca. De asemenea, are 10 apartamente şi o casă de vacanţă, precum şi un autoturism Audi A8, iar anul trecut a vândut 14 apartamente. Din funcţia de administrator al unui restaurant a obţinut anul trecut 8.500 de lei şi alţi 36.000 de lei din chirii. La preluarea mandatului de consilier Ovidiu Florian deţinea mai puţine terenuri, şapte la număr, cinci apartamente şi o casă de vacanţă.

Marius Jurja deţine un apartament în Cluj-Napoca şi două autoturisme. Anul trecut a obţinut de la Consiliul Local 11.667 lei, iar de la Transelectrica a obţinut 34.000 lei. Potrivit declaraţiilor de avere de pe site-ul primăriei, liberalul nu s-a îmbogăţit de la preluarea mandatului.

Radu Moisin deţine un teren intravilan şi un apartament în Cluj-Napoca, precum şi două autoturisme. Consilierul are şi un credit de 54.000 lei scadent în 2044. Anul trecut a câştigat de la Consiliul Local aproximativ 11.000 lei, iar din avocatură aproximativ 200.000 lei. La preluarea mandatului, Radu Moisin câştiga mai puţin din avocatură, în jur de 40.000 lei.

Gabriela Moldovan are un apartament în Cluj-Napoca şi un autoturism marca Volkswagen. Anul trecut a obţinut o indemnizaţie de 10.668 lei de la Consiliul Local şi 28.968 lei de la UBB, unde este psiholog principal. A mai obţinut aproximativ 7.000 lei de la Camera Deputaţilor, din funcţia de expert şi alţi aproximativ 2000 de lei de la cabinetul individual de psihologie.

Consilierul Florin Gliga nu are pe numele său terenuri, imobile sau autoturisme, iar anul trecut a vândut un imobil cu 108.800 euro. Liberalul a obţinut din indemnizaţia de consilier 11.667 lei şi 45.200 din salariul de la Clujana SA. Conform declaraţiei de avere din 2016, Florin Gliga obţinea în trecut venituri şi ca şi contabil.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie