Cât de înstăriţi sunt consilierii locali clujeni (I)

Consilierii locali clujeni din PNL şi-au depus recent declaraţiile de avere, pe anul care a trecut. Cei mai mulţi dintre ei au case, terenuri, apartamente şi bijuterii, dar comparativ cu averile declarate la început de mandat, reprezentanţii PNL din forul local nu au “strâns” mari averi. Printre cei mai înstăriţi dintre ei se numără viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea care are trei terenuri intravilane în Cluj-Napoca, şapte terenuri agricole în Râşca şi Săliştea Veche, precum şi un teren intravilan în Floreşti. Dan Tarcea mai deţine o casă de vacanţă la Râşca, o casă și un apartament la Cluj-Napoca, respectiv o casă și apartament în Florești. Viceprimarul mai are două autoturisme, un Fiat 1800 şi un VW Golf VI, precum şi un ATV Suzuki, are bijuterii şi ceasuri în valoare de 45.000 de euro şi două conturi în bancă în valoare de aproximativ 73.000 lei. Din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca a obţinut 133.508 lei şi 7.000 de lei proveniţi din arendarea unui teren.

La începutul mandatului, potrivit declaraţiei de avere depuse în 2016, Dan Tarcea deţinea şase terenuri intravilane şi şapte terenuri agricole, casa de vacanţă de la Râşca, două case de locuit, una în Cluj-Napoca şi una în Floreşti şi un apartament în Floreşti. Şi atunci deţinea două autoturisme şi un ATV, precum şi bijuteriile şi ceasurile în valoare de 45.000 euro.

Consilierul local Ioan Pop deţine în prezent trei terenuri şi, totodată, trei apartamente în Cluj-Napoca. Are o datorie la bancă de 225.000 de lei, scadentă în 2021 şi potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei, în 2018 a acordat împrumuturi de 55.000 de euro. A obţinut 12.700 de lei din indemnizaţia de la Consiliul Local şi pensie de aproximativ 42.000 de lei. De asemenea, Ioan Pop a câştigat 22.000 de lei ca membru CA expert la Universitatea Emanuel din Oradea.

La începutul mandatului, potrivit declaraţiei de avere depuse în 2016, Ioan Pop deţinea cinci terenuri, patru apartamente, precum şi un autoturism. Nici atunci nu deţinea bijuterii, ceasuri sau obiecte de artă.

Loredana Pop nu deţine nici terenuri, nici imobile, are un autoturism Seat Ibiza 2009, iar anul trecut şi-a vândut autoturismul Fiat Punto cu 900 de euro. Loredana Pop nu are bijuterii sau alte obiecte de arta, dar nu are nici datorii. Liberala nu deţinea terenuri şi imobile nici la preluarea mandatului de consilier, ci doar un autoturism.

De la Consiliul Local, anul trecut, a obţinut o indemnizaţie de 11.667 lei şi totodată, venituri de 18.563 lei din avocatură. Potrivit declaraţiei de avere din 2016, Loredana Pop câştiga mai puţin din avocatură decat acum, mai exact aproximativ 10.000 de lei.

Consilierul local Sabin Sărmaş are un apartament în Cluj-Napoca şi două motociclete. De la Consiliul Local a obţinut 12.000 lei, iar din venituri din activităţi independente a obţinut aproximativ 127.000 lei. Liberalul deţinea la începutul mandatului, acelaşi apartament şi cele două motociclete. Potrivit declaraţiei de avere din 2016, Sabin Sărmaş stătea mai bine în schimb, la capitolul venituri. El a câştigat pe anul precedent aproximativ 9000 de lei ca membru CA la RADP Cluj-Napoca şi aproximativ 14.000 lei ca inginer. De asemenea, dintr-un proiect AFIR a obţinut atunci aproximativ 90.000 lei.

Mihaela Suciu are trei terenuri extravilane şi un teren intravilan în comunele Mica şi Cuzdrioara. De asemenea, ea deţine un apartament în Cluj-Napoca şi un autoturism Volkswagen. Totodată, Mihaela Suciu are o datorie la bancă de 44.209 lei, care este scadentă în 2019. Ea a obţinut 12.000 lei de la Consiliul Local şi 69.394 lei de la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord. La preluarea mandatului, Mihaela Suciu deţinea tot patru terenuri, un apartament şi acelaşi autoturism marca Volkswagen.

Rareş Ferdean nu deţine terenuri, dar deţine un apartament în Cluj-Napoca. Are 24.000 de lire în cont şi un credit bancar de 49.000 de euro scadent în 2037. A obţinut o indemnizaţie de 20.520 lei de la Consiliul Local şi 70.000 de lire ca project manager la o firmă britanică. Nici Rareş Ferdean nu a mai achiziţionat terenuri sau imobile, în schimb, la începutul mandatului, în declaraţia sa de avere nu figurau cei 24.000 de lire în cont.

Precizăm că în numărul de miercuri al ziarului nostru, veţi putea citi informaţii legate de averile celorlalţi 11 consilieri locali liberali.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *