Căsătorie de conveniență, depistată de polițiștii de imigrări din Cluj

Polițiștii de imigrări din Cluj, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară unui bărbat de 32 de ani, din Turcia, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă. Pe numele străinului a fost emisă o decizie de returnare prin care a fost obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit faptul că cei doi au încheiat căsătoria în fața ofițerului de stare civilă român în luna august 2017, ulterior bărbatul prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări, în vederea obținerii dreptului de ședere, în calitate de membru de familie a unui cetățean român. Conform legislației în vigoare și a procedurilor specifice, polițiștii au început verificările în cazul cetățeanului străin, iar în urma interviului realizat cu fiecare dintre soți, considerat instrument important în reliefarea vieții reale de familie, au fost identificate neconcordanțe în declarațiile pe care aceștia le-au susținut. De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresa de reședință de pe teritoriul României, declarată de străin, polițiștii de imigrări au constatat că între soți nu există coabitare matrimonială, precum și lipsa contribuției efective a bărbatului la îndeplinirea obligațiilor născute din căsătorie. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență, cu scopul de a facilita cetățeanului din Turcia obținerea unui drept de ședere în România” – informează Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară a străinului în România. Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească țara în termen de 30 de zile.

Conform OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de ședere solicitat în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, se constată că acea căsătorie este de conveniență.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie