Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca deschide seria evenimentelor din această toamnă

Festivalul de dans modern, dans popular şi obiceiuri populare româneşti „Graţie şi voie bună, adunate într-o cunună” este evenimentul care marchează începutul seriei de spectacole şi concerte din această toamnă, găzduite la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Festivalul va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 15.30, în Sala de spectacole „Dumitru Fărcaş” a Casei de Cultură a Studenţilor şi este organizat de Filiala Cluj a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România. Partenerii acestui proiect sunt Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca şi Visit CLUJ.

„Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca şi-a asumat rolul de partener în acest proiect, deoarece susţinerea tradiţiilor, a obiceiurilor populare româneşti şi a oricăror forme de manifestare artistică a tinerilor sunt valori care reprezintă instituţia de cultură. Acest eveniment se încadrează în Strategia Naţională de Tineret 2017-2020, pilonul de Incluziune Socială, promovarea şi sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, a Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, respectiv a Ministerului Tineretului şi Sportului. Suntem mândri să găzduim şi să promovăm evenimente ale diferitelor comunităţi clujene, de aceea îi invit pe toţi iubitorii de dansuri populare, dar şi de dansuri moderne să ia parte la acest festival!”, a precizat Flavius Milăşan, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

„Graţie şi voie bună, adunate într-o cunună” este un concurs-spectacol de tradiţie care, prin complexitatea sa, va cuprinde o ”cunună” de activităţi în trei secţiuni: dans modern, dans popular şi obiceiuri populare româneşti, activităţi care acţionează asupra simţului de mişcare pe ritmuri vibrante şi graţioase, ce presupun un efort deosebit din partea persoanelor cu deficienţă de auz.

Intrarea este liberă.

Articole din aceeasi categorie