Căruţele – interzise pe raza municipiului Gherla

Primăria Municipiului Gherla doreşte să facă ordine în privinţa circulaţiei rutiere pe raza oraşului. Mai ales în zilele de târg – adică lunea – efectiv nu poţi umbla pe străzile urbei. Gherla nu este un oraş mare, dar probleme sunt şi acolo.

La o recentă şedinţă a Consiliului Local s-a hotărât intezicerea circulaţiei căruţelor pe teritoriul muncipiului. Asta înseamnă că atelajele tras de cai pot circula doar în jurul oraşului. Acum câţiva ani, decizia s-a referit numai şi numai la zona centrală, dar actuala hotărâre adoptată de consilierii locali cuprinde o arie mai largă, adică tot municipiul. Deci, cine vine la târg în Piaţa agroalimentară lasă căruţa la intrarea în localitate şi se deplasează pe jos sau cu… taxi la piaţă. La târgul de animale (Oborul), omul de la ţară are posibilitatea să se apropie mai mult, având în vedere că locaţia respectivă se află chiar la marginea oraşului.

La Gherla, pe străzile oraşului nu mai are acces nici o căruţă! În sfârşit, edilii au pus piciorul în prag şi au luat această hotărâre menită să contribuie la menţinerea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul aşezării de pe Valea Someşului Mic. Anii trecuţi au fost zone, cum a fost în faţa Gării CFR sau în parcarea de la Spitalul Municipal, unde în ziua de luni a fost plin de căruţe. Acum e linişte peste tot.

În municipiul Gherla, de când funcţionează Poliţia Locală, este mai multă disciplină şi ordine pe domeniul public şi în zonele aglomerate, în ultima perioadă crescând numărul amenzilor. Se vede şi o îmbunătăţire a parcării autoturismelor, posesorii de maşini respectând parcă mai mult legile şi hotărârile Primăriei. În fiecare dimineaţă, primarul Ioan Neselean şi viceprimarul Iulia Trif analizează cu factorii de decizie şi cu oamenii legii situaţia locurilor de parcare din centru şi din celelalte zone ale oraşului. Măsuri binevenite, mai ales acum, în preajma iernii.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie