Carte pentru copii: „Aventurile lui Riki”

Sîmbătă, 5 octombrie 2013, la ora 12, Curtea Veche Publishing va lansa, în cadrul Bookfest Cluj-Napoca (tîrg de carte amplasat în incinta Casino – Centru de Cultură Urbană Cluj-Napoca) una dintre cele mai recente şi amuzante cărţi pentru copii scrisă de o autoare autohtonă: „Aventurile lui Riki” de Ana Maria Florea. Lansarea va avea loc în prezenţa autoarei, dar şi a personajului principal – Riki! Cartea este chiar povestea lui, a căţelului autoarei, ai cărui primi doi ani din viaţă sînt prezentaţi prin poveştile şi peripeţiile descrise în carte şi ilustrate de Floriana Bălan.

Aventurile lui Riki_CopertaPe coperta cărţii, Riki însuşi le transmite cîteva gînduri celor ce abia aşteaptă să citească despre aventurile sale:  Sînt foarte încîntat că Ana a scris o carte despre mine şi despre aventurile mele. Ca orice pui neştiutor, am intrat adesea în belele, dar am învăţat că nu am voie să fac prostioare şi astăzi sînt un căţel foarte cuminte. Îmi place să mă joc cu alţi căţei şi, da, îmi plac toate celelalte animale. Am acasă o pisică de care am grijă, pentru că Ana mi-a spus că trebuie să fiu bun şi cuviincios atît cu animalele, cît şi cu oamenii. E adevărat că, dacă o supăr pe pisică, îşi ascute ghearele pe nasul meu, dar eu încerc să nu o supăr. Sper să vă placă poveştile mele şi să învăţaţi şi voi, copii, ce am învăţat eu: dacă eşti bun, îţi faci repede prieteni şi, atunci cînd eşti supărat, aceştia îţi vor veni în ajutor.

Ana Maria Florea este la a doua carte publicată; prima carte, de proză scurtă, “Zăpada roşie”, a apărut în anul 1996. A urmat o lungă perioadă în care autoarea a lăsat beletristica pe locul doi şi a scris doar din postura de jurnalist. A lucrat în radio, în televiziune şi în presa scrisă şi a colaborat timp de 13 ani cu mass-media din Franţa şi Belgia. În prezent lucrează în departamentul de PR al unei mari companii. Aventurile lui Riki înseamnă revenirea în lumea poveştilor şi a cărţilor, revenire pe care autoarea şi-a dorit-o lină, tocmai de aceea cartea de faţă este una pentru copii.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare