Cardinalul Lucian: Figura Regelui Mihai, un exemplu demn de devotament şi jertfă pe altarul României

Figura Regelui Mihai rămâne un exemplu de devotament şi jertfă pe altarul României demne pe care a slujit-o până la sfârşit, a afirmat Cardinalul Lucian în mesajul de condoleanţe transmis, marţi, Principesei Margareta, în numele Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică şi al său personal, scrie AGERPRES.

„Plecarea la Domnul a Suveranului României, Regele Mihai, ne lasă inimile întristate. Figura Majestăţii Sale rămâne pentru noi toţi un exemplu de devotament şi jertfă pe altarul României demne pe care a slujit-o până la capăt. A fost cu adevărat un exemplu pentru întreaga suflare românească şi Regele tuturor românilor”, a afirmat Cardinalul Lucian, Arhiepiscop major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolice.

În numele său şi al Bisericii Greco-Catolice, Cardinalul Lucian a transmis condoleanţe sincere „cu această tristă ocazie” Alteţei Sale Regale Margareta. „Domnul Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să-l aşeze dimpreună cu eroii neamului nostru românesc, în bucuria lăcaşurilor sale veşnice”, a mai spus Cardinalul Lucian.

Din dispoziţia Cardinalului Lucian, în bisericile de pe cuprinsul Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, începând de miercuri şi până în ziua înmormântării, la orele 12,00 se vor trage clopotele de doliu pentru odihna sufletului Regelui Mihai.

Articole din aceeasi categorie