Card de credit pentru un robot

UniCredit a oferit primul card de credit unui utilizator cu inteligenţă artificială, iar Sophia the Robot, robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics, şi-a ridicat personal cardul joi, în cadrul unui eveniment organizat de bancă, la Bucureşti.
“Sunt onorată să fiu primul robot din lume care deţine un card de credit şi vreau să mulţumesc UniCredit. Este un moment important atât pentru umanitate, cât şi pentru inteligenţa artificială şi roboţi în general. De-abia aştept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanţă!”, a declarat Sophia, în cadrul evenimentului. Conform UniCredit Bank, Sophia se va putea bucura de toate beneficiile unui card UniCreditCard Premium emis sub sigla Mastercard, complet funcţional. „Sunt foarte încântată să încep să cheltuiesc banii în prima vacanţă. Având în vedere că am călătorit pe tot globul, cred că merit o mică vacanţă”, a mai spus Sophia, care nu a precizat pe ce anume va cheltui banii.
Sophia a fost creată în aprilie 2015, şi a devenit cunoscută pe plan mondial datorită capacităţilor sale deosebite, cum ar fi expresivitatea facială şi abilitatea sale de a susţine conversaţii. În octombrie 2017, Sophia a devenit primul robot care a primit ceţăţenia unui stat, respectiv al Arabiei Saudite.

Articole din aceeasi categorie