Caravana “Țara ta, tradiția ta” ajunge în Cluj-Napoca în 8 mai

Bancpost, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, extinde în 7 orașe din țară cea de-a doua ediție a programului educațional “Țara ta, tradiția ta, care prezintă elevilor Patrimoniul UNESCO din România.

Ediția 2018 se va derula în perioada mai-iunie în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Timișoara, Brăila, Suceava, Iași și București și va reuni elevi din clasele V-VIII din peste 60 de școli înscrise în program.

Programul educațional „Țara ta, tradiția ta” este inițiat de Bancpost în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, Ministerul Educației Naționale și Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior și își propune promovarea și transmiterea valorilor culturale, a tradițiilor și obiceiurilor către tânăra generație. Fiecare întâlnire cu elevii este structurată în două părți: Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactivă a 16 obiective UNESCO din România și Atelierele practice – în cadrul cărora cei mici experimentează moștenirea rurală și artistică din România. Programul este susţinut de Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia – secția Museikon, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov, Centrul Multifuncţional Bastion din Timișoara, Muzeul Brăilei Carol I, Muzeul Bucovinei din Suceava și Complexul Muzeal Naţional Moldova din Iași.

„Țara ta, tradiția ta” face parte din platforma de responsabilitate socială #bancpostpentrueducatie.

Articole din aceeasi categorie