Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Cluj

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge vineri, 19 mai, la Dej, şi va fi amplasată în Piaţa Bobâlna. Sâmbătă, 20 mai, va fi la Turda, în Piaţa Republicii, iar duminică, 21 mai, va fi amplasată în parcarea Cluj Arena, din Cluj-Napoca – informează ISU Cluj.

În cele trei zile, în intervalul orar 10:00-18:00, personalul ISU Cluj va organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, incendii – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. Anul acesta este al doilea, în care Caravana “Fii pregătit!” străbate oraşele ţării, pentru cursuri de instruire a populaţiei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie