Caravana „Fii poliţist pentru o zi”, la Huedin

Peste 500 elevi de la şcolile din Huedin şi din comunele din apropiere au participat vineri, 17 martie, la Caravana „Fii poliţist pentru o zi”, organizată de IPJ Cluj în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române .

La evenimentul desfăşurat în Piaţa Republicii au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop”, cu câinii de serviciu, care i-au încântat pe copii cu demonstraţii, dar şi piloţii Napoca Rally Academy, care au pus la dispoziţia vizitatorilor simulatorul de centură de siguranţă. Participanţilor le-a fost prezentat şi autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de urme existente în câmpul infracţional.

Dotarea poliţiştiştilor de intervenţie rapidă a fost un alt punct de atracţie, în special pentru băieţi. Echipajele poliţiei rutiere au fost, de asemeni, prezente, copiii fiind interesaţi de funcţionarea aparatelor radar din dotare şi a semnalelor acustice şi luminoase.

Sub supravegherea poliţiştilor, cei mai mici au putut conduce maşinutele electrice, iar la final au primit un “carnet de bun conducător auto”.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie