Cannabis, muzică și ecstasy, la Teknival România 2018

Nouă persoane au fost depistate de polițiștii clujeni, la festivalul ,,Teknival România 2018”, având asupra lor droguri de risc și de mare risc.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Cluj, au acționat pentru prevenirea și combaterea deținerii și consumului de droguri la festivalul ,,Teknival România 2018”, ce se desfășoară pe raza comunei Aghireșu. La data de 14 august, polițiștii au depistat nouă persoane având asupra lor droguri de risc și de mare risc și substanțe psihoactive. Cei în cauză au vârste cuprinse între 18 și 27 de ani și sunt din județele Prahova și Arad.

Polițiștii au ridicat 603 timbre imprimate cu LSD, 13 plicuri cu cannabis, 8 plicuri cu amfetamine, 3 comprimate ecstasy, 7 grindere, 4 cântare de precizie, 6 țigări cu cannabis, 1.800 de lei și 150 de euro.

În urma controlului efectuat, au fost constatate 12 infracțiuni de trafic și deținere de droguri de risc și de mare risc. Doi tineri, în vârstă de 21 și 23 de ani, din județul Arad, au fost reținuți 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și de mare risc. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor.

***

În aceeași zi, polițiștii antidrog și cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat bănuit că ar comercializa droguri de risc.

„În jurul orei 11:30, cel în cauză, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat pe raza localității de domiciliu având asupra lui 100 de grame de cannabis, 0,1 grame de ketamină și 0,4 grame substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Pentru probarea activității infracționale, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și o percheziție a autovehiculului celui în cauză, fiind descoperite și ridicate 47,8 grame cannabis și 14 timbre impregnate cu substanța 25BNBOME (drog de mare risc). De asemenea, au mai fost ridicate 8 telefoane mobile și un laptop” – informează IPJ Cluj..

În urma perchezițiilor, a fost pus în executare un mandat de aducere. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și de mare risc

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie