Când se modernizează Bulevardul 21 Decembrie?

Bulevardul 21 Decembrie 1989 urmează să „îşi schimbe faţa” pe bani europeni. Consilierii locali clujeni au aprobat în şedinţa de ieri un proiect de hotărâre şi cheltuielile aferente privind modernizarea acestei zone.
Lucrările presupun realizarea unor benzi dedicate transportului public în comun, inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și instalarea unui mobilier urban modern. De asemenea, pentru Bulevardul 21 Decembrie sunt prevăzute piste de biciclete, staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi senzori pentru măsurarea şi supravegherea traficului. Nu în ultimul rând, modernizarea acestei zone va merge „la pachet” cu plantarea de arbori, numărul acestora urmând să se dubleze.
Valoarea proiectului este de 56,3 milioane lei, contribuţia proprie a municipiului Cluj-Napoca fiind de 1,2 milioane lei şi cofinanţarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului în cuantum de 1,1 milioane lei.
La începutul anului, Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989, în momentul de faţă fiind depuse trei oferte.
Primarul Emil Boc a declarat ieri că urmează ca în termen rezonabil să fie declarat câştigătorul. “Proiectarea este de două luni, după care poate începe execuţia. Depinde de contestaţii. Dacă nu sunt şi vremea va permite, lucrările pot debuta în toamna sau iarna acestui an, cel târziu în primăvara anului viitor”, a spus edilul.
Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie