Campionatele Europene de gimnastică artistică 19 – 23 aprilie, Cluj – Napoca

Gimnastica: responsabilitate, disciplină, respect, o lecţie de viaţă
În faţa a peste 4000 de spectatori, ieri a fost oficializată deschiderea celei de a 7 – a ediţii a Europenelor de gimnastică artistică, ediţie deschisă de ministrul tineretului şi sportului, Marius Dunca,  şi preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec. O ceremonie  programată între subdiviziunile 2 şi 3 ale calificărilor la masculin, ceremonie din care nu au lipsit spectacolul de lasere, respectiv spectacolul artistic pregătit şi prezentat de sportivii din lotul naţional de gimnastică aerobică (antrenoare Maria Fumea), dar şi de gimnastele junioare pregătite de Mariana Bitang în cadrul proiectului Ţară, Ţară, vrem campioane, proiect iniţiat de Petrom, proiect generos, de descoperire de noi şi noi talente, de lansare a acestora în gimanstica de (înaltă) performanţă.
Deschiderea oficială a fost onorată şi de Morinari Watanabe (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică), dar şi de Nadia Comăneci, Ambasador al Europenelor din Polivalenta clujeană.
La 60 de ani de la prima ediţie a Europenelor (Bucureşti, 1957), îi revine Clujului să primescă un număr însemnat de sportivi, 274 din 37 de ţări (168 la masculin; 106 la feminin), într-o competiţie în care România are obligaţia de a reveni în elita europeană.
Miercuri, 19 aprilie, a fost să fie ziua calificărilor gimnaştilor, împărţiţi în trei subdiviziuni. La ora când scriu rândurile de faţă, mai sunt în concurs sportivii subdiviziunii a 3 – a, România avându-i în concurs pe Vlad Cotuna (bară), Marian Drăgulescu (sol), Andrei Ursache şi Cristian Băţagă (la cal cu mânere), Adelin Kotrong şi Marian Drăgulescu (la sărituri), rezultatele lor urmând să le fac cunoscute în ediţia de vineri a cotidianului nostru.
Laurenţiu Nistor – contractură la spate !
Subdiviziunea a 2 – a a fost să aibă un debut nefericit pentru delegaţia României, accidentarea lui Laurenţiu Nistor (cădere de pe bara fixă la prima desprindere !, cădere pe burtă, la mare distanţă de aparat; şoc respirator însemnat la contactul cu podeaua şi mai puţin cu salteaua). Nistor a fost transportat la spital pentru prime investigaţii, diagnosticul fiind cel de contractură la spate.
Comportări modeste ale gimnaştilor noştri
Repet, nu am la îndemână rezultatele subdiviziunii a 3 – a. În cea de a 2 – a însă, gimnaştii români nu au prea contat în concurs : Vlad Cotuna – 12. 000 şi Cristian Băţagă – 13. 666 la sol * Adelin Kotrong – 11. 566 la cal cu mânere * Vlad Cotuna – 12. 600 la paralele * Cristian Băţagă – 14. 233 la sărituri şi un loc 11 în clasamentul intermediar al aparatului.
Programul de joi, 20 aprilie
Joi au loc calificările senioarelor. România este plasată în subdiviziunea 2 (alături de Islanda şi Ucraina), respectiv subdiviziunea 4 (alături de Ucraina, Rusia, Islanda), oră de începere 10. 00
Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie

One Response to Campionatele Europene de gimnastică artistică 19 – 23 aprilie, Cluj – Napoca

  1. Ma bucur foarte mult pentru medalia obtinuta de Marian Drăgulescu. Mult succes in continuare Marian!