Campioana a abonat Concordia la înfrângeri

CFR Cluj   2-1    Concordia Chiajna

  • Feroviarii şi-au trecut în palmares a cincea victorie consecutivă în faţa Concordiei Chiajna, respectiv a patra cu scorul de 2-1. Pentru clujeni urmează meciul cu armenii de la Alaşkert Erevan, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Cele cinci goluri ale CFR-ului marcate în meciurile oficiale ale noului sezon poartă semnătura a patru jucători: Culio (2), Vinicius, Djokovic şi Ţucudean.

 

La concurenţă cu festivalul Untold, meciul dintre CFR Cluj şi Concordia Chiajna s-a jucat cu tribunele aproape goale. Nu e mai puţin adevărat că suporterilor ceferişti nu le-a trecut supărarea după eliminarea prematură a favoriţilor din competiţia regină a Europei, Liga Campionilor. Feroviarii şi-au valorificat avantajul terenului propriu şi s-au impus cu 2-1, bifând a doua victorie a sezonului, dar prima în campionat şi prima în cel de-al treilea mandat al portughezului Toni Conceicao în Gruia. Vă reamintim că primul succes al CFR-ului în noul sezon a fost obţinut în Supercupa României, contra celor de la CSU Craiova.

Cele două combatante n-au rupt gura târgului în prima repriză, în care ocaziile de poartă au putut fi numărate pe degetele de la o mână. Peteleu şi Mailat au semnat ocaziile gazdelor în primul mitan, primul fiind foarte aproape de a înscrie în minutul 29, însă a şutat telefonat şi i-a permis italianului Caparco să reţină fără probleme. Răspunsul oaspeţilor a fost dat de fostul stelist Mihai Prepeliţă, care şi-a încercat norocul cu un şut de la distanţă, însă fără succes. Repriza secundă a fost mult mai animată, iar ocaziile s-au înmulţit, mai ales la poarta oaspeţilor.

CFR a deschis scorul în minutul 54, prin Ţucudean, pe care apărătorii Concordiei l-au scăpat din marcaj. Atacantul campioanei a marcat cu un şut de la aproximativ 7 metri, după o pasă primită de la Mailat. Feroviarii şi-au mărit avantajul, ajungând să conducă pentru prima dată în actuala stagiune la o diferenţă mai mare de un gol, în minutul 74, când argentinianul Juan Culio a transformat, cu multă siguranţă, un penalty obţinut de Alex Ioniţă, faultat de Matei. Intrat pe teren în minutul 78, în locul lui Ţucudean, camerunezul Robert Tambe, care a evoluat pentru prima dată în tricoul CFR-ului, într-un meci oficial, a fost aproape de a marca, dar şutul său din apropiere a fost scos de sub bară de Caparco. De remarcat şi centrarea excelentă a căpitanului gazdelor, portughezul Mario Camora. Tambe speră că noul selecţioner al Camerunului, olandezul Clarence Seedorf, îl va remarca.

Şi în loc de 3-0, care ar fi adus liniştea în tabăra campioanei, s-a făcut 2-1în minutul 84, după o fază care nu anunţa nimic. Paul Batin, fostul jucător al clujenilor, a profitat de stângăcia lui Vinicius şi a marcat cu un şut la colţul lung. O parte din vină o poartă şi Arlauskis, care ar fi putut interveni.

CFR a încheiat partida în atac, iar Mario Camora a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul a văzut altceva şi l-a sancţionat pe lusitan cu un cartonaş galben pentru simulare. Reluările au arătat că fundaşul amfitrionilor a fost agăţat din spate.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie