Campanie umanitară de Paști

Membrii Asociației CERT-Transilvania au organizat, în zilele de 13 și 14 aprilie, cea de-a X-a ediție a acțiunii umanitare de Paști.

La bordul celor 62 de mașini 4X4, special echipate, aceștia, împreună cu circa 120 de voluntari, au pornit spre inima Apusenilor, spre cele mai izolate sate și cătune, precum Balta, Dodești, Dolești, Mâțești, Pădurea, Paltinei, Râșca, Muntele Rece, Bogdănești, Dobrușu, Joseni, Suseni, Măguri, Ghermănești, Iujdei, Oțelești, Vidreni, Măguri Răcătău și Mărișel, pentru a-și onora obligația asumată voluntar față de cei aflați în nevoie.

Peste 2.000 kg de alimente au fost distribuite sub formă a 130 de pachete consistente, ajungând la cei care au mai multă nevoie: familii nevoiașe și bătrâni singuri, pe care nu-i mai vizitează nimeni. Nici cei mici nu au fost uitați. Pentru ei, membrii Asociației CERT-Transilvania au pregătit, în „coșul Iepurașului CERT”, 100 de pachete cu rechizite, dulciuri, fructe și jucării.

Alimentele de strictă necesitate (făină albă, mălai, zahăr, orez, fasole, paste, fructe, ulei, conserve, pâine și cozonac), dulciurile, hăinuțele, rechizitele și jucăriile pentru copii au fost adunate în cămara CERT cu sprijinul donatorilor inimoși și al sponsorilor care au crezut în misiunea asociației.

Acțiunea umanitară desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute face parte din amplul proiect „CERT-Transilvania – Pentru semeni”, demarat din 2009, prin care membrii asociației și-au propus să demonstreze că „Ardealul are suflet!”.

Asociația CERT-Transilvania mulțumește membrilor și voluntarilor săi, donatorilor, sponsorilor și partenerilor tradiționali pentru implicare și sprijin.

Articole din aceeasi categorie