Campanie IPJ Cluj: Traversează regulamentar!

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a anunțat, joi, demararea campaniei ,,Traversează regulamentar!”, având în vedere că „indisciplina pietonilor continuă să fie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în interiorul localităților”.

„Participanții la trafic sunt prima verigă în lanțul siguranței rutiere și eficacitatea politicii de siguranță rutieră depinde, în primul rând, de comportamentul acestora. În acest sens, după o analiză a accidentelor rutiere produse în interiorul localităților, se constată faptul că indisciplina pietonilor e o principală cauză a evenimentelor rutiere, aceștia reprezentând o categorie vulnerabilă de participanți la trafic” – precizează inițiatorii campaniei, adăugînd că, în municipiul Cluj-Napoca, în primele 8 luni ale anului s-au înregistrat  122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni. În urma unor traversări neregulamentare, doi pietoni și-au pierdut viața, iar alți 55 au fost răniți.

„Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, motiv pentru care demarăm o campanie de informare și prevenire pe acest subiect. Totodată, vom continua să acționăm în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor. Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o «banală» traversare neregulamentară poate fi fatală” – atenționează polițiștii.

D.S.F.       

Articole din aceeasi categorie