Campanie de donare de sânge organizată de UBB și USAMV: ,,Donăm împreună, Noi dăm startul!”

Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, organizează, în perioada 14 – 18 mai, cea de-a cincea campanie de donare de sânge „Donăm împreună, Noi dăm startul!”, adresată studenţilor şi cadrelor didactice din cele două universități, dar nu numai lor. Campania se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 7:30-13:00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

„Donăm împreună, Noi dăm startul” este mai mult decât o simplă campanie de donare. Este un program coerent de informare şi educare a studenţilor și nu doar a lor pe tema importanței donării de sânge. Dorim ca, alături de organizaţiile studenţeşti şi de alţi parteneri, să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate, în condițiile în care la nivel european suntem printre comunitățile care nu au conștientizat încă nevoia donării, iar spitalele noastre se confruntă permanent cu lipsa acută de sânge”, declară, într-un comunicat remis presei, Laura Irimieş, purtător de cuvânt al UBB.

Potrivit comunicatului, în cadrul primelor patru ediţii ale campaniei organizate de UBB au donat aproape 1000 de persoane. Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, în urma acestor campanii, aproape 3000 de persoane au putut beneficia de sângele donat de studenţi.

M. T.

Articole din aceeasi categorie