Campanie de colectare a deşeurilor electrice

GreenWEEE și ECOTIC lansează campania online „Daca ai DEEE-uri vechi, dă check-in la SIGUREC!”, ce sărbătorește prima ediție a E- WASTE Day prin încurajarea cetățenilor să aducă la stațiile SIGUREC deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Toți cei care predau electronice uzate în perioada 13 octombrie – 13 noiembrie, la stațiile SIGUREC PRIME și CITY din toată țara, dând check-in și folosind hashtag-ul #greenweee intră automat în cursa pentru premiile campaniei și vor putea câștiga prin tragere la sorți un telefon mobil de ultimă generație acordat de ECOTIC sau unul din cele 10 seturi de sacoșe de colectare. De asemenea, ei sunt recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.

Sigurec reprezintă o rețea națională de sisteme inteligente pentru colectare selectivă care le oferă oamenilor încredere că deșeurile lor reciclabile ajung în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi.

Ziua internațională a deșeurilor electrice si electronice (DEEE) este initiata de WEEE Forum și sustinuta de 26 dintre organizațiile sale membre și implică 40 de organizații din 20 de țări din întreaga lume. Evenimentul este menit sa aduca în atenția publicului importanta reciclarii DEEE-urilor și sa încurajeze consumatorii să predea spre reciclare deșeurile electrice si electronice proprii, în vederea creșterii ratelor de reciclare in viitor.

Se estimează că în anul 2018, 50 milioane de tone de deșeuri electrice și electronice vor fi generate la nivel mondial. Jumătate dintre acestea sunt dispozitive personale precum computere, smartphone-uri, tablete și televizoare, restul fiind electrocasnicele mari și echipamentele de încălzire și răcire.

GreenWEEE oferă servicii de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (WEEE), cabluri, baterii și componente auto. Compania deține două fabrici în România (la Buzău și Campia Turzii) și are o capacitate de reciclare de 100 000 tone/an.

ECOTIC esteo organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Sigurec – de la expresia sigur reciclat – este un proiect de colectare selectivă al Green Group, care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012. În prezent, rețeaua SIGUREC include peste 200 de puncte fixe și mobile de colectare în 36 de județe din România. Cei care descarcă aplicația Sigurec (iOS și Android), își pot calcula reducerea emisiilor de carbon prin reciclare și se pot înscrie la concursuri cu premii verzi. Mai multe informații sunt disponibile la adresa de internet www.sigurec.ro

Articole din aceeasi categorie