Campania „Protect Your Pocket!”, lansată în 25 de state europene

Campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare „Protect Your Pocket!”, inițiativă a Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene, a fost lansată miercuri, 13 iunie, în 25 de state europene.

„Scopul proiectului este conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare. De aceea, poliții din 25 de state europene, printre care și Poliția Română, partenere în cadrul EUCPN și EUROPOL, și-au unit forțele pentru lansarea acestei campanii de prevenire” – informează IGPR.

În cadrul campaniei, în mediul urban, oamenii vor putea viziona pe ecrane stradale trei videoclipuri concepute pentru diseminarea mesajului. Fiecare film demonstrează, cu umor, cum un personaj animat nu acordă atenție obiectelor din buzunarele lui, în timp ce se află într-o mare mulțime. „De aceea, o atenție sporită trebuie acordată bunurilor dumneavoastră, mai ales atunci când vă aflați în aglomerație, la evenimente (concerte, spectacole, festivaluri, pe stadion, în mijloacele de transport în comun etc.), unde hoții de buzunare pot profita de orice moment pentru a acționa. Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor!” – atenționează Poliția Română.

D.S.F.

 

Articole din aceeasi categorie