Campania de vaccinare antipneumococică începe în luna septembrie

Campania de vaccinare antipneumococică pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani este programată să înceapă în luna septembrie, când este prevăzută livrarea unei cantităţi de peste 477.000 de doze de vaccin pneumococic conjugat cu 13 valenţe, informează AGERPRES.

Noul vaccin va ajuta la protecţia împotriva celor mai des întâlnite 13 tulpini de pneumococ, responsabile de peste 90% din cazurile de boli pneumococice invazive în Romania. Vaccinul se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie.

Ministerul Sănătăţii a informat, luna trecută, că a finalizat procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valenţe, prin care vor fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice şi otitele, campania de vaccinare antipneumococică fiind programată să înceapă în luna septembrie.

Conform datelor oficiale, ţara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre UE, iar pneumonia – o boală care poate fi prevenită prin vaccinare – constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Articole din aceeasi categorie