Calvar pe unul dintre cele mai importante drumuri turistice din judeţul Cluj

Locuitorii din satele străbătute de drumul judeţean 107 M sunt în pragul disperării din cauza stării în care se află această cale de comunicaţie. Oamenii spun că firma Kiat care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea tronsonului de drum dintre Luna de Sus şi Băişoara a abandonat lucrările iar mai multe porţiuni de pe acest tronson au rămas decopertate. Sătenii se plâng că trec printr-un adevărat calvar până reuşesc să traverseze acest sector de drum, precizând că situaţia se va agrava şi mai mult după venirea zăpezii.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în această vară că asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL a demarat lucrările de reabilitare a drumului judeţean 107M, precizând că investiţia este foarte importantă deoarece va îmbunătăţi accesul turiştilor la zona turistică Băişoara.  Această porţiune de drum leagă Luna de Sus de comuna Băişoara şi ajunge până la limita cu judeţul Alba. ‚’Astfel, într-o primă etapă, lucrările care vizează întreaga cale de rulare, de la fundaţie şi până la aşternerea a

două straturi de asfalt, au demarat de la km 0+500, în vecinătatea joncţiunii cu DN1 şi continuă pe întreaga rază a localităţii Luna de Sus, respectiv pe un sector în lungime de 2.6 km. Acest sector de drum judeţean era, într-adevăr, extrem de deteriorat, lucru confirmat atât de expertiza noastră tehnică, cât şi de numeroasele sesizări pe care le-am primit în ultimii ani pe acest subiect de la cetăţeni, urmare a folosirii intense în cursul construirii autostrăzii. Lucrările de asfaltare recent demarate vor continua în perioada următoare şi pe celelalte sectoare ale acestui drum judeţean în lungime totală de aproximativ 42 de km, astfel încât toţi cei care-l folosesc să beneficieze de cele mai bune condiţii de transport”, declara Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Acum, însă, în prag de iarnă, după ce mai multe porţiuni de drum au fost decopertate, constructorul a abandonat lucrările iar şoferii care trebuie să parcurgă acest tronson de drum trec printr-un adevărat calvar din cauza stării în care se află acesta. Oamenii susţin că situaţia cea mai gravă e în zona dealului Săvădisla, precum şi în zona dealului Lita. Localnicii din satele străbătute de acest sector de drum se arată îngrijoraţi de faptul că situaţia se va putea agrava şi mai tare pe parcursul iernii, existând riscul producerii de accidente.

Se pare că pentru reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj starea în care a fost lăsat acest sector de drum nu reprezintă nicio problemă, precizând că lucrările se execută conform contractului. ‚’Lucrările pe drumul judeţean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba se execută conform contractului încheiat, stasurilor şi normelor în vigoare, iar calitatea acestora este verificată permanent de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj din cadrul Consiliului Judeţean al Judeţului Cluj. De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că lucrările se desfăşoară conform unui grafic de lucrări şi se află în termenele stabilite prin contract. Lucrările au un termen de execuţie de 24 de luni. În legătură cu lipsa semnalizării şi a indicatoarelor rutiere temporare pe anumite sectoare, vă informăm că am notificat executantul lucrărilor pentru a se lua măsurile necesare în vederea remedierii cât mai urgente a acestei situaţii. Totodată, vă aducem la cunoştinţă că pe drumurile în lucru există o restricţie a vitezei de circulaţie de 40 de km/h’’, a transmis Consiliul Judeţean Cluj ziarului Făclia.

Articole din aceeasi categorie