Calendar premoniţial 2018*

1 APRILIE, duminica**

• Olguţa Vasilescu-Stadion este nominalizată la Premiul Pulitzer, pentru rolul jucat ca ministru al muncii, în filmul „Ţiganiada”. Sau Oscar? Ce mai contează. Oricum, legea pensiilor o să mai sufere amânări. Cât? Până daţi colţul, mă, n-aţi priceput? Economiile sunt cuvântul de ordine.

• Vicepreşedintele S.U.A. va face o vizită-fulger la Strehaia. Nimeni nu va şti de ce. Se va afla în 2028, când Strehaia va fi trecută în primul 10 al oraşelor cu piaţă de desfacere pentru fasolea păstăi, din lume.

• O delegaţie japoneză va efectua o vizită, în zona Vrancei, pentru un schimb de cutremure. În cinstea oaspeţilor, gazdele vor provoca un cutremur de 3,9 pe scara Richter. Japonezii vor zâmbi politicos, aşa cum fac ei când văd ceva amuzant. Cum a văzut ursoaica primul lor ministru la Muzeul Satului, îmbrăcată tradiţional în directoare. Au promis că vor aduce un cutremur, cel puţin ca în 1977. Gazdele au refuzat politicos, zâmbind, aşa cum o fac când le vine să înjure, dar nu e voie.

• La Oradea va avea loc simpozionul „Mineritul antic în Dobrogea”, ţinut de organizaţia locală PSD, cu sprijinul minerilor din Valea Jiului. Opoziţia va fi total de acord. Înainte de plecare, minerii vor vernisa o expoziţie itinerantă „Iliescu şi minerii” , unde vizitatorii vor putea admira exponate specifice mineriadelor: furtunuri, cozi de lopeţi, salopete noi-nouţe, şi flori de mină, dintre care cea mai renumită este floarea de nu-mă-uitaţi!

• Are loc decernarea premiului pentru cel mai incompetent ministru PSD. Concurenţa este foarte mare. Juriul va avea o misiune dificilă, fiindcă unul este mai incompetent decât altul. Departajarea se va face cu întrebări de cultură generală, grila clasei a X-a.

• Ziua de naştere (sau a morţii?) a lui V.I. Lenin. Cu această ocazie va avea loc un prilej. Rusia şi-a definitivat planul de viscole şi îngheţuri pentru perioada noiembrie-decembrie 2018.

• Liviu Dragnea nu participă la premierea filmului „Sburătorul” dedicat lui Ion Heliade Rădulescu, considerând (invitaţia) ca o aluzie.

• Concert de muzică rege, cu orchestra lui Reghecampf, solistă Ana. Dan Petrescu va veni cu echipa de tineret. La Partid va avea loc o şedinţă-fulger, în care se va stabili, pentru următoarele 12 luni, cine are voie să plouă, să tune, să fulgere, să ningă şi să îngheţe. În unanimitate, a fost desemnat preşedintele partidului, care poate să facă ce vrea. Primul-ministru, doamna Vasilica poate, eventual, să burniţeze, dar slab şi pe alocuri, cu apă de ploaie, în engleză.

• Iarăşi ziua de naştere a lui V.I. Lenin, este ca să se ştie cine a fost şi ce-a făcut el omenirii. A fost ales, în unanimitate, şlagărul guvernului PSD: un cântec, pe libretul „Nu te-ai priceput”. Pensionarii o ţin pe-a lor: „Noi vrem pământ!” Ştiu ei de ce…

• Va avea loc o demonstraţie a celor care trag pe nas. Asupra lor s-a tras cu gloanţe de cauciuc. Igiena colectivă a fost întreţinută de tunurile cu apă. Finanţator, evident, Soros.

***

PS Sărbători fericite şi Paşte înflorit celor care, astăzi, î-L slăvesc pe Iisus pentru sângele dăruit oamenilor. Uneori se naşte întrebarea: oare a meritat jertfa Lui?

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Calendar premoniţial 2018*

  1. traian

    Încântător!Felicitări, maestre!!!

  2. Albert Kalonji, Kassaiul deSud

    Departajarea se va face cu intrebari de genul „Ca anume face ca ceaiul sa fie dulce ? Zaharul sau linguritza ? „