Cadou de sfârşit de an pentru gherleni

Edilii municipiului Gherla aduc, la sfârşit de an, bucurii tinerilor, dar nu numai lor. Când se pune problema petrecerii timpului liber şi a distracţiei, Primăria Gherla nu se mai uită la fonduri financiare. Dacă anul trecut a închiriat un patinoar artificial cu 1 miliard de lei vechi, anul acesta administraţia locală cheltuieşte 4,7 miliarde pentru propriul patinoar. Şi bine face!

Zilele trecute, Primăria Municipiului Gherla a încheiat un contract cu firma Eurato SA din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, pentru furnizarea unui patinoar artificial demontabil. Acesta are o suprafață de 300 de metri pătrați, condiţii excelente pentru practicarea sportului de iarnă.

La licitație s-a prezentat un singur ofertant, cu un contract de 473.090 lei, adică 4,7 miliarde de lei vechi. Decât să plăteşti chirie la un străin, mai bine cumperi o astfel de bază sportivă, ce va funcţiona până în luna februarie.

Lucrările de montare a patinoarului s-au finalizat deja, amatorii patinajului din localitate şi din împrejurimi luând cu asalt luciul gheţii din incinta stadionului, din parcul mare. La mijlocul lunii decembrie s-a deschis şi patinoarul din centrul municipiului Dej. În ambele oraşe patinajul are mulţi practicanţi, mai ales copii.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie