Ca-n brânză…

Guvernul, Preşedinţia, Parlamentul, Partidele, Serviciile şi Ministerul de Interne. Toate la un loc şi fiecare în parte, solidar şi separat, sunt responsabile de numărul tot mai mare de imigranţi care ne calcă teritoriul. Din America până în Japonia, din Australia până în Spania, lumea este îngrijorată de hoardele de străini care mişună pe toate meridianele. Şi aduc cu ei o altă viziune asupra existenţei, boli, dezechilibre economice, inechităţi sociale, ciocniri ale comportamentelor dictate de evoluţie şi, nu în ultimul rând, dorinţa lor de a distruge ordinea creştină a lumii.
Capul răutăţilor? Germania.
Merkel a deschis cepul mizeriilor. Şi nu se lasă! În continuare obligă ţările membre ale Uniunii europene la cote, plăţi, susţinere şi alte avantaje pentru această „rezervă de forţă de muncă” ieftină. În traducere: noi (şi alţii ca noi, desigur) să-i spălăm, să-i îmbrăcăm, să-i ţinem în puf, să-i civilizăm, ca pe urmă, la nevoie, subţiaţi şi frumos educaţi, să plece la ei, în Schengen, să suplinească putoreala din venele îngroşate ale binelui occidental.
Alţii se opun.
Noi? Ne lăudăm! Că am primit atâţia, i-am relocat din Grecia şi Turcia, am făcut atâtea şi atâtea tabere… Înainte vreme, grănicerii se lăudau şi erau premiaţi, avansaţi, felicitaţi prin ordin de zi pentru că împuşcau români. Pe graniţele de uscat sau de apă ale patriei. Astăzi, ei se laudă şi primesc anume avantaje pentru că salvează vieţile naufragiaţilor sau ai celor care forţează fâşia. Cu mândrie patriotică şi satisfacţia muncii împlinite, ofiţeri şi gradaţi lasă de izbelişte cărările deja bătătorite de musulmani fugari, graniţele României devenind un fel de caşcaval. Cu găuri prestabilite. Ştiute, dar ignorate. Nu m-aş mira ca, la o adică, DNA să descopere în aceste locuri ale invaziei tot felul de matrapazlâcuri. E loc de ciupeală babană în zonă, aşa că e posibil ca unii dintre apărătorii fruntariilor să lase loc de … bună ziua grupurilor ce şi-au salvat o parte din agoniseală (!???!) În lungul drum al Semilunii către Cruce, aceşti „oameni năcăjiţi” ajung că plătească călăuze, vaporeni şi barcagii. Mănâncă bine. Se îmbracă bine. Îşi pun în pericol soţiile şi copiii. Pentru ce? Pentru a găsi o ţară nesigură? Nu. În zona creştinătăţii e Raiul! Aici, băştinaşii sunt trimişi în şomaj şi, mai apoi, rămân fără de venit, pe când invadatorii, pe nemuncă şi tras din narghilea, primesc un braţ de euroi. Ba, acum ministrul de externe al nemţălăilor a propus egalizarea, pentru toate ţările din Europa, a ajutorului pentru imigranţi. În traducere liberă: să scadă la ei şi să crească la noi! Deştept flăcău acest Thomas de Maiziere! Dar mult mai blând sau parşiv decât omologul lui de la Justiţie, Heiko Maas, care cere reducerea drastică a fondurilor europene pentru cei care nu se conformează cotelor zburdalnice de imigranţi.
Tot mai… zburdalnice.
Radu VIDA

Articole din aceeasi categorie