Burse de studiu pentru elevi, în Marea Britanie

Elevii de clasa a X-a, care își doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie, sunt invitați să se înscrie la concursul de burse lansat de Asociația “Ține de Noi”, împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie (Headmasters’ and Headmistress’ Conference) – o entitate ce reunește peste 100 din cele mai performante școli din această țară.

Asociația „Ține de Noi” precizează că marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri.

Criterii de eligibilitate: cei interesați să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2017-2018) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire; vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani și 6 luni (nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.02.2001 și 01.09.2002).

Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele, la o adresă indicată ulterior. Deadline aplicații electronice: 1 noiembrie 2017.

Detalii privind acest program – pe site-ul Asociației „Ține de Noi”, secțiunea Burse Academice (http://tinedenoi.ro/burse-academice/).

M. T.

Articole din aceeasi categorie