Burse de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție a anunţat, recent, începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Acestea au o valoare totală de 150.000 lei și sînt puse la dispoziția tuturor cercetătorilor din România.

La fel ca în ediţiile precedente, fondurile sînt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema Bere-1efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a proiectelor este 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc pînă la finalul lunii martie 2016.

Bursele de cercetare sînt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamînt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începînd cu anul al patrulea. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţămînt superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, dar și despre modalitățile de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție (www.beresanatatenutritie.ro). Proiectele trebuie depuse în variantă electronică, prin e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare va fi alcătuit din specialiști care aparţin domeniilor: tehnologie alimentară, nutriție, medicină, cercetare.

Pînă în prezent, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutritie au fost finalizate trei proiecte de cercetare: Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii (realizat de către Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2013), Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România (realizat de către dr. Corina Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentelor – 2014) și Efectele benefice ale consumului moderat de bere în perioada post-menopauză (realizat de către Nicoleta Răducanu, absolventă a programului de studii de Masterat în Nutriție Clinică și Comunitară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș.)

Articole din aceeasi categorie