Bursa Binelui

„Până în 1990 și câțiva ani buni după, la orele de biologie am învățat că animalele (inclusiv păsările) sunt de două feluri: folositoare și dăunătoare. Că avem o piramidă, nu un lanț trofic. Că noi suntem stăpâni cu drept de viață și de moarte asupra lor. E timpul să schimbăm mentalități, să educăm noi generații, care să înțeleagă că suntem parte dintr-un întreg, o verigă a unui lanț. Că avem o responsabilitate față de tot ce se mișcă alături de noi”.

Aceasta este constatarea de la care a plecat ideea proiectului Societății Ornitologice Române „Școli și Grădini Prietenoase”, proiect care ”vrea să le deschidă ochii mari celor mici”. ”Îi învățăm cum să amenajeze o hrănitoare sau un cuib artificial de păsări, cum să le monitorizeze, cum să protejeze aricii de sub mormanul de frunze sau rapidele șopârle care se ascund printre pietre” – spun reprezentanții SOR

Potrivit acestora, postere, pliante, materiale informative, toate pleacă spre sute de școli din România, spre zeci de mii de elevi „care vor învăța că înainte să aibă nevoie de bani pentru cumpărături, au nevoie de aer curat, de ape nepoluate și de păduri din care să se mai audă și cântece de păsări, nu doar de drujbe”. Iar în aceste materiale informative vor fi investiți banii pe care SOR vă invită să îi donați și dvs.

Pentru aceasta, trebuie doar să intrați pe Bursa Binelui și puteți sprijini efortul SOR cu sume începând de la 5 lei. ”E un campionat de donații și acum suntem în sferturile de finală. Dacă veți dona peste 300 de lei, atunci vom intra în semifinală. Când suma din această etapă va trece de 1000 de lei de la minimum 20 de donatori, atunci vom ajunge în finală. BCR, organizatorul concursului va dubla apoi sumele donate de voi, iar noi vom folosi banii pentru a educa” – spun reprezentanții SOR.

Detalii, pe www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Gradini-si-Scoli-Prietenoase-cu-Natura

M. T.

Articole din aceeasi categorie